به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مهدی حجت، قائم مقام رئیس سازمان و معاون میراث فرهنگی کشور در نشست سه روز کشورهای حوزه نوروز که از صبح امروز در هتل لاله تهران آغاز شد، گفت: نوروز قدرت این را دارد که کشورهای متعددی را گردهم بیاورد و سرآغاز همدلی و همکاری مشترک بین این کشورها باشد.
معاون میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به اینکه آنچه به عنوان میراث ناملموس کشورها عرضه میشود هدیهای به جامعه جهانی است، افزود: مواریث ناملموس که برای ثبت جهانی معرفی میشوند باید دارای شرایط خاصی باشند و با توجه به اینکه ثبت مواریث معنوی نوبنیاد است، میتوان شرایط بهتری برای آن تدوین کرد.
حجت تصریح کرد: پرونده ثبت جهانی نوروز دارای شرایط ویژهای است که خصوصیات یک هدیه خاص برای جهانیان باشد، نوروز در طول سالیان متمادی مورد تصدیق نسلهای گذشته بوده و امروز به دست ما رسیده است، وقتی جامعهای با این وسعت سنتی را تصدیق میکنند ارزهای آن دوچندان میشود.
قائم مقام رئیس سازمان با اشاره به اینکه نوروز سنتی است که با خدا، طبیعت وانسان در ارتباط است، اظهار داشت: نوروز ارتباط ما با خودمان را تصحیح میکند چراکه هر آنچه در دل و محیط اطرافمان داریم با فرا رسیدن نوروز پاکسازی میکنیم، نوروز ارتباط ما را با خداوند و افراد محیط زندگیمان تصحیح میکند و ارتباط مستقیم با طبیعت دارد بنابراین با همه شئونات زندگی انسان در ارتباط است.
حجت تمامی اقشار جامعه را مخاطب نوروز دانست و ادامه داد: این سنت دیرینه مخاطب خاص و ویژهای ندارد و شامل یک قشر خاص نمیشود.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: نوروز آیینی است که موجب آرامش و نزدیکی ملتها میشود و فاصله و دوری ملل را ازبین میبرد، این ویژگی نوروز به عنوان یکی از اهداف ثبت جهانی مواریث معنوی بسیار مهم و قابل توجه است.
معاون میراث فرهنگی کشور در پایان با ابراز امیدواری نسبت به گردهمایی کشورهای عضو حوزه نوروز، گفت: ما سالها میتوانیم هدایایی با مقیاس نوروز به جهانیان عرضه کنیم و برای رسیدن به این هدف باید جلسات سالانه کشورهای عضو نوروز برگزار شود.
انتهای پیام/